MICRODERMABRASIE

Wat is Microdermabrasie?

Microdermabrasie is het gecontroleerd verwijderen van de bovenste laag van de opperhuid door middel van speciale kristallen.

Microdermabrasie gebeurt met veilige aluminiumoxide kristallen die onder vacuüm de huid slijpen. Het optimale effect wordt bereikt met kristallen met een diameter van 80 micron. Dit is een zachte en veilige behandeling waarbij zowel de dode huidcellen (hoornlaag) als de stratum lucidum (doorschijnende laag) verwijderd kunnen worden. Dit resulteert in een krachtige opperhuid regeneratie die de huid een langdurig schoon en fris uiterlijk geven. Lijntjes en rimpels verfijnen en verminderen doordat de basale cellaag nieuwe jonge, gezonde cellen zal vormen.

Microdermabrasie doet meer. Het speciale mondstuk is zo gevormd dat de huid licht naar binnen wordt gebogen en stevig wordt "gekneed". Deze speciale massage resulteert in een gecontroleerde zeer lichte, ongevaarlijke micro-beschadiging van de lederhuid. Dit stimuleert een krachtige doorbloeding van deze huidlaag, zet aan tot huidstofwisseling en activeert de fibroblasten tot de vorming van collagene en elastine vezels. De huid herstelt en regenereert zichzelf als het ware van binnen uit. Het weefsel wordt strakker en steviger en het resultaat houdt aan.

Microdermabrasie is eveneens heel geschikt voor de onzuivere huid. Niet alleen geeft het de grauwe hoornlaag een heldere frisse en matte tint, het opent ook verstopte poriën. Comedonen (mee-eters) en Milia's kunnen makkelijker worden verwijderd. Microdermabrasie is ook effectief voor de behandeling van littekens van acne of andere huidbeschadigingen.

Microdermabrasie

 • Verwijdert dode huidcellen- Huidverjonging
 • Stimuleert de werking van fibroblasten
 • Bevordert de aanmaak van elastine en collagene vezels
 • Werkt tegen pigmentstoringen
 • Egaliseert de huidskleur
 • Tegen donkere kringen en verslapping
 • Maakt de door de zon beschadigde huid beter
 • Vermindert fijne lijntjes en rimpels
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Voorkomt striae
 • Reinigt de huid
 • Maakt de huid gladder
 • Reinigt verstopte poriën
 • Goed bij acne

 

Microdermabrasie basis behandeling

Een Microdermabrasie basis behandeling voor het gelaat duurt ongeveer 60 minuten en is geschikt voor zowel dames als heren.

Inbegrepen in een behandeling is het volgende:

 • Reiniging gelaat, hals en decolleté
 • Microdermabrasie met fijne microkristallen op het gezicht
 • Masker
 • Verzorgend serum en crème

Zeer effectief in kuurverband (Informeer naar de mogelijkheden)

 

Voor wie is een Microdermabrasie behandeling geschikt?

Voor zowel mannen als vrouwen. Momenteel komen steeds meer en meer huidproblemen voor. Vaak veroorzaakt door teveel zonlicht, milieu-invloeden, stress, onverantwoorde voeding, te weinig water drinken en het niet gebruiken van de juiste huidverzorgingsproducten.

Met de Microdermabrasie kunnen problemen zoals: acne, littekens, rimpeltjes, onreine huid, rokershuid, sterk verouderde huid, striae, pigmentvlekken en sterke verhoorning effectief behandeld worden. De effecten van deze methode zijn te bereiken met laserbehandeling of cosmetische chirurgie. Maar Microdermabrasie is vriendelijker, minder ingrijpend, voordeliger en vrij van complicaties. Het Microdermabrasie apparaat haalt op een geconcentreerde en veilige wijze de verhoornde huidcellen weg.

Een Microdermabrasie behandeling is een super peeling die stimuleert tot aanmaak van nieuwe jonge cellen. De behandeling is pijnloos en geeft al na een behandeling een huidverbetering!

 

Wanneer is Microdermabrasie geschikt?

Microdermabrasie kan ingezet worden als een oppervlakkige peeling maar ook als een specifieke Microdermabrasie massage van de lederhuid. De mate van peeling kan je zelf bepalen. Op een hogere stand is Microdermabrasie uitermate geschikt om littekens en rimpels te behandelen.

Na de behandeling

Je ziet direct na een behandeling dat je huid intensief behandeld is. Na de behandeling wordt aangeraden om je huid met uiterste zorg te behandelen. De huid is nu verdund en erg gevoelig voor invloeden van buitenaf. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling en zal aanvoelen alsof je te lang in de zon heeft gezeten. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot twee dagen na de behandeling rood zien. Houd je hier rekening mee met het plannen van je afspraak. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na twee dagen gaan schilferen. Met een fijne scrub, kan je deze schilfertjes verwijderen. Na de Microdermabrasie behandeling kan je in feite gewoon weer aan het werk.

Sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de Microdermabrasie behandeling. Gebruik verder geen make-up tot 24 uur na de behandeling en onderga geen andere behandelingen van de huid gedurende twee weken.

Verzorging thuis

Voorkom blootstelling aan zonlicht tot ca. tien dagen na de behandeling. Bescherm daarom je huid gedurende die periode met een sunblock factor 30. Dit geldt ook in de winter. Je huid is zijn natuurlijke bescherming tegen UV straling kwijt, waardoor je gevoeliger wordt voor pigmentverschuivingen in de huid.

 

Nazorg

Omdat de huid erg toegankelijk is voor werkstoffen, wordt het gebruik van geschikte producten na de behandeling ten zeerste aangeraden. Het gebruik van een sunblock na de behandeling is noodzakelijk.

Je krijgt een advies tijdens de behandeling!

 

 

Wil jij meer informatie of een gratis intake gesprek? 

Neem dan contact met ons op, wij gaan ons uiterste best doen om al u vragen te beantwoorden!